//
you're reading...
Uncategorized

18 mil

Cyklade idag. Hela banvallen. När den tog slut tog jag vägen mot Hagfors. Allt för att simulera de 18 milen som kommer i Kalmar.
Säger bara en sak. Jag hoppas på bättre ben i Kalmar!

Kom iväg strax före kl 8. Vädret var bra. Lite målning,  fuktig sval asfalt och ca 20 grader. Hade ändå med mig 4 flaskor sportdryck och en påse pulver för att kunna blanda nytt i Råda. Vis av fjolårets kolapsar på samma sträcka…. Dessutom en massa bars och gels.

Tog det lugnt i början. Vet ju med mig att jag har svårt att komma igång med träning tidigt. Men efter ca 1 mil kändes det bättre. Mer normal fart och ansträngning. Låg och rullade ganska behärskat i 33-34 km/h. Kändes helt ok i kroppen. Visst kände jag att det var tredje dagen irad med cykel (60 km låg i förrgår och 45 km mtb igår), men det var ändå ok!

Tills 60 km var avverkade. Då kom släggan! Pang sa det bara. Benen var som gelé.  Kraften borta. Hade ändå druckit och fått i mig en halv bar redan… Försökte bita ihop och mala på. Gick trögt, men gick i alla fall! Fick såsmåningom tillbaks lite kraft och kunde rulla på igen.

I Uddeholm tar banvallen slut. Hade då avverkar 85 km, 5 kvar till vändpunkt alltså. Vek ut på vägen mot Hagfors. Riktigt backig väg visade det sig… Vände tillslut i alla fall och snittet låg då på 32 km/h. Helt ok!

Påväg tillbaka stannade jag till på rastlös i Råda och fyllde de tomma flaskorna. Varje km gick trögt o h segt nu… Bet ihop lite till.

Ryggen gjorde ont. Knäna smärtade. Nacken var stel. Men mest var jag trött!

Från 14 mils- passagen började jag räkna ned, km för km. Längre än en i taget orkade jag inte fokusera på.

Rätt vad det var var jag nere på 0!
Hemma, nöjd men ruskigt sliten!

Annonser

About boullboull

En gubbe, född -80, gift och har 2 småbarn. Tränar så mycket jag hinner, främst med Kalmar IronMan i sikte, men även med andra mål. Startar en blogg mest för att skriva av mig lite tankar kring träningen, mest för att förskona mina nära från mitt tjat (muntligen)! =)

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Follow ironmanjohannes on WordPress.com
Annonser
%d bloggare gillar detta: