//
you're reading...
Uncategorized

Avslutat simläger

Så sitter man hemma i soffan igen. Lite mer mör i kroppen än senast. Ett helt fantastiskt helgläger i Älvdalen är avslutat! Trevlig håla det där! Trevliga pass och trevliga klubbkamrater!

16250 simmade meter under tre dagar blir ett prydligt mängdrekord! Slog mitt mängd-per-pass rekord två gånger om. Numer är det 5500 meter. Förutom simningen hann jag även med två löppass. Totalt 26 km. En riktigt bra träningshelg!

Det var mitt livs första träningsläger och det gav minst sagt mersmak! Fruktansvärt roligt och inspirerande! Klart det var jobbigt, inget snack om det. Men det är på något vis lite poängen! =)

Första passet på fredagen var ett lugnt löppass i sagolikt vårväder! 11 km i lugn distansfart avverkades på små asfaltsvägar i närheten av Älvdalens centrum. Jag, Peter och Christofer hade åkt upp tidigare än de andra, just för att hinna med detta löppass. Incheckade på Hotell Älvdalen var vi redan innan löpturen, så direkt efter klämde vi en sunkig hamburgertallrik på en lokal grill. Hamburgerbröden var nog från förra månaden… 😉

Lätt vila i solgasset på balkongen medans det släntrade in fler och fler klubbkamrater. Totalt blev vi 31 st, tror jag. Vi släntrade ner till simhallen, en promenad på ca 300 meter. I Älvdalen finns alltså en härlig 50 metersbassäng inomhus. Men Karlstad är tydligen inte tillräckligt stort för en sådan pool. Nåja… Första simpasset startade alltså kl 16.

Det var inget mjuk-starts pass direkt. 5000 meter klämdes in på de 2 timmar vi hade till förfogande.Passet såg ut typ så här:

400 valfritt
200 ben, valfritt
100 teknik skovel+samansatt  
8*150 snabbt löst snabbt  
4*300 ökande för varje 300-ing  
2*600 negativt  
300 avbad  

400 meter som jag inte minns hur de gick till…

Middag kl 19 sen en öl och lite samkväm innan man stöp i säng.

Lördagen öppnades med frukost kl 08 så fort de öppnade matsalen. Sen var det bara en timme att få i sig och smälta maten. Lite tajt, men det gick bra och kl 09 drog vi igång nästa pass som såg ut typ så här:

50*10 Start 1:20
4(150+2*50) Lugnt, max (start 50 på 50:orna)
4(250+2*50) (start 1:00 på 50:orna)
4(400+2*100) (Start 1:20 på 100-ingarna)
200 avbad

Stannade på 5500 meter! Hann inte riktigt få med allt på 2 timmar utan drog över 10 minuter. Sen upp till hotellet för lunch och en timmes siesta på rummet för att få maten lite längre ned i systemet. Riktigt skönt att slumra till lite där. Svårt att komma upp dock…;-)

Sen drog ett stort gäng, dock inte alla, ut på en löptur i solgasset. Shorts och uppkavlade ärmar! I sammald skara höll vi ihop de första 5 innan vi delade upp oss i en snabbare och en långsammare grupp. Hängd på den snabbare och det kändes bara bra. Men tempot höjdes allt mer och mer. Var en sväng nere på 4:30-fart och jag insåg att det inte var optimalt för min höft. Släppte tillslut då det började göra för ont. Klokt, men svårt! Orken för att följa fanns och hela jag (nästan) ville göra det. Körde på i eget tempo och smärtorna lugnade ner sig något. Det var ett gott tecken! Körde igenom 15 km!

In på Konsum för en glass, godispåse och en 1,5 liters dricka! Och när förtäringen var slut var det dags för ett nytt simpass!

Ett roligt och annorlunda pass! Masstarter, klungsimmning runt bojjar och lite annat i totalt 2000 meter blev det under den timmen! Kul och nyttigt att trängas och ”slåss” lite!

Ett ”möte” där framtid och träningsgrupper diskuterades innan middagen. Följdes upp av lite öl och samkväm. Jag och Petter hann även med lite bubbelpool och bastu under kvällen. Några tappra tog sig senare iväg till lokala topp-stället på Dalgatan på Rock-afton. Var tydligen en succsé!  =) Jag bangade dock kröp till kojs istället…

Frukost kl 8, utcheckning och ner till badet!

Sista passet!

1500 nonstopp
15* 100 starttid 2:00
15*50 Starttid 1:00

Riktigt sliten! Men det gick ändå bra! Sista 50:an sprack dock simglasögonen. tog det som en signal att det räckte, och att den planerade ”lek” simningen med par-simning fick utgå.

Lunch och hemfärd!

 

Sjukt god helg!

Tack I2 för tillfället! Sektionsledningen triathlon främst! Tack Niklas för superbra pass! Tack härliga klubbkamrater för sällskap och puschning! Tack alla för en grym helg!

Annonser

About boullboull

En gubbe, född -80, gift och har 2 småbarn. Tränar så mycket jag hinner, främst med Kalmar IronMan i sikte, men även med andra mål. Startar en blogg mest för att skriva av mig lite tankar kring träningen, mest för att förskona mina nära från mitt tjat (muntligen)! =)

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Follow ironmanjohannes on WordPress.com
Annonser
%d bloggare gillar detta: