//
you're reading...
Övrigt

Vuxenpoäng

Hade hjälm på huvudet då jag cyklade till jobbet i morse (och även hem)! Det måste väl ge vuxenpoäng..?!

Har ALLTID hjälm då jag träningscyklar. Oavsett skog eller väg. De få gånger jag glömt och gett mig av utan har det känts så konstigt att jag fått vända och åka hem och hämta. Men däremot all denna transportcykling, till jobb, träningar, affärer osv. då har jag aldrig använt hjälm. Knäppt faktiskt. De värsta vurporna har jag faktiskt gjort under sådana turer… Men inte har det fått mig att förstå inte. Jag har glatt cyklat vidare utan hjälm.

Men nu ska jag verkligen försöka att vara lite mer förebyggande, inte bara i mitt arbete på MSB utan även i min vardag. En del i beslutet har mina barn. De har tjatat rätt mycket och länge på mig. Men det som verkligen fick mig att tänka till var en olycka jag bevittnade på barnens ”Skridsko-kul”! Den mest erfarne av ledarna blåste i pipan för att samla ihop barnen. De flesta var snabbt på plats, men ett barn kom lite sent. Stressade mot gruppen och fick ett felskär och kanade mot gruppen. Rakt bakifrån mot ledaren. Klippte undan skridskorna med fullkraft och han stöp som en fura! Det small kraftigt då hjälmen slog i isen! Var helt säker på att vi skulle behöva ringa på ambulans, men efter ett par minuter resta han på sig och körde igång barnens aktiviteter!

Hade han inte haft hjälm hade han med all säkerhet varit stendöd idag. Han är antagligen den duktigaste skridskoåkare jag sett. Han vet också hur man ska ramla på ett bra sätt. Problemet är att det kan hända så mycket man faktiskt inte kan påverka där ute i världen…

Att jag slagit mig mindre under träning och tävling än under transport beror nog på att där är jag mer redo för att ett fall eller en krasch kan inträffa. Då kan jag ta hand om olyckan bättre då den väl kommer. På väg till jobbet finns inte tanken där att något ska hända…

Så, tänk på säkerheten där ute! Använd hjälm! =)

Annonser

About boullboull

En gubbe, född -80, gift och har 2 småbarn. Tränar så mycket jag hinner, främst med Kalmar IronMan i sikte, men även med andra mål. Startar en blogg mest för att skriva av mig lite tankar kring träningen, mest för att förskona mina nära från mitt tjat (muntligen)! =)

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Follow ironmanjohannes on WordPress.com
Annonser
%d bloggare gillar detta: