//
you're reading...
Tävling

Karlstad Triathlon

Körde sprintdistans för första gången i ”karriären” idag. Rätt kul faktiskt! Bara att ösa på så mycket man kan hela vägen, inte tänka på att spara krut här och där eller annat taktiskt trams, utan bara mata sig trött!

Kom till starten vid LLA i god tid i morse. Starten gick kl 09 och jag var nog där före 08. Lugnt och skönt med andra ord. Köpte mig ett ”racebelt”. Ett gummiband med spänne i vilket man kan fästa nummerlappen för att smidigt fixa växlingen mellan ”rygglapp” på cykel och ”maglapp” på löpningen. Prylar är bra att ha..! =)

Små joggade lite för att bli varm, men orkade inte göra mer seriös uppvärmning än så. Drog på mig våtdräkten och hoppade i vid starten för att känna på vattnet… Två saker slog mig hastigt. Det var KALLT! och det var strömt! När väl starten gick försökte jag ösa på järnet! Antagligen var det just det som var problemet, men hur som helst funkade inte simningen alls Totalt noll teknik och ingen luft i lungorna och orken i armarna fanns inte. Finns säkert flera förklaringar, men dels var det för hård start, dels var det kallt, men framförallt tror jag att det blev knepigt att simma i den starka medströmmen. Oavsett så förlorade jag inte så enormt mycket tid, eftersom simningen var så kort och snabb idag.

Växlingen till cykel gick trögt. Strulade med våtdräkten, den vill inte av. Sen skippade jag att ta på skoöverdragen. Det var dumt. Kalla fötter blev det senare under dagen. Tog inte på mig hanskarna innan jag gav mig av heller. Också en sak att göra annorlunda i Kalmar. För jag fick efter en massa fipplande första km ge upp och lägga de i ryggfickan istället. Ingen katastrof, men de är sköna att ha för att torka bort snor och dräggel och sånt som dyker upp under cyklingen   😉

Cyklingen gick annars riktigt bra och jag plockade många placeringar fort! Någon enstaka som cyklade förbi mig, men tror faktiskt det enbart var sådana som körde stafett och bara hade ett enda fokus för dagen. Snittfarten hamnade på fina 37,5 km/h i alla fall!

Växlingen till löpningen var ok, men tappade en placering där. Var heller inget bra att inte ha känsel i tårna när strumporna skulle på… Skoöverdrag ska på i Kalmar!

Löpningen rullade på i skaplig fart, typ 4:10-fart. Tog någon och tappade någon placering. Hade kanske kunnat trycka lite hårdare sista km och tagit en placering till, men tyckte inte det var värt det med tanke på Kalmar.

Gick i mål på 1:03:40 ca. Helt ok! Vet inte exakt placering än, men rätt högt upp i alla fall!  =)

Vinnaren, Lars G, gick i mål på 1:00:10 typ, så det är inga evigheter före i alla fall! =)
Kul lopp, men nu är fokus mot Kalmar!

Annonser

About boullboull

En gubbe, född -80, gift och har 2 småbarn. Tränar så mycket jag hinner, främst med Kalmar IronMan i sikte, men även med andra mål. Startar en blogg mest för att skriva av mig lite tankar kring träningen, mest för att förskona mina nära från mitt tjat (muntligen)! =)

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Follow ironmanjohannes on WordPress.com
Annonser
%d bloggare gillar detta: